Lucht Behandeling

Luchtbehandeling

Luchtbehandeling voor gezond leefklimaat Een gezond leefmilieu begint met een aangenaam binnenklimaat.

Een goed systeem voor luchtbehandeling is hierbij onmisbaar. Het gaat dan niet alleen om de beluchting en ventilatie van (kantoor)gebouwen, maar bijvoorbeeld ook het afzuigen van keukenluchtjes via mechanische ventilatie.

Verbeteren algehele binnen luchtkwaliteit (IAQ)

Luchtkwaliteit binnenshuis (IAQ) is een term die verwijst naar de luchtkwaliteit in en rond gebouwen en constructies, vooral als het over de gezondheid en het comfort van de gebruikers van het gebouw gaat. Luchtbehandeling kan voor een goede luchtkwaliteit zorgen

 

Luchtkwaliteit thuis en op kantoor

Een groot deel van ons leven brengen we binnen door. Dan is het van essentieel belang dat de luchtkwaliteit zowel thuis als op kantoor optimaal is. Hoofdpijn, branderige ogen, geïrriteerde slijmvliezen zijn vaak gehoorde ongemakken bij een slechte luchtkwaliteit, ook wel sick building syndroom genoemd. Een goede binnen luchtkwaliteit verbetert aantoonbaar de gezondheid en het welzijn van werknemers.

Beheersen van de vervuilingsbron, gas- en stoffiltratie en verdunnen van de lucht door ventilatie zijn de belangrijkste methoden om de luchtkwaliteit in de meeste gebouwen te verbeteren.

Binnen luchtkwaliteit verbeteren door filters

De binnen luchtkwaliteit kan negatief worden beïnvloed door:

  • Gassen waaronder koolmonoxide, kooldioxide en vluchtige, organische stoffen
  • Microbiële verontreinigingen als schimmels en bacteriën
  • Stofdeeltjes
  • Relatieve vochtigheid en temperatuur