Centrale Verwarming

Centrale Verwarming

De centrale verwarming, ook wel bekend als CV, is in een pand nodig voor de verwarming van alle vertrekken. De CV ketel is het hart van de centrale verwarming. De installatie van een cv ketel is dan ook cruciaal voor een goede en economische verwarmende werking.
Wij adviseren en helpen bij het installeren van de CV, of het nu gaat om alleen de ketel of de complete centrale verwarming.

In Nederland komen systemen waarin water wordt gebruikt als medium om de warmte te transporteren het meest voor. De cv-ketel verwarmt hierbij water dat via leidingen door radiatoren stroomt die de warmte afgeven. Het afgekoelde water stroomt vervolgens weer terug naar de cv-ketel, waar het opnieuw wordt opgewarmd.

Bij de meeste systemen staan de radiatoren parallel, dat wil zeggen iedere radiator heeft een eigen heengaande en teruggaande leiding en iedere radiator kan afzonderlijk worden geregeld met behulp van een radiatorkraan. Sommige oudere systemen hebben een enkele leiding waarin alle radiatoren in serie zijn gezet. Het is bij deze systemen niet mogelijk de doorstroming van een enkele radiator te variëren. In plaats daarvan wordt de luchtcirculatie rond een radiator geregeld. Door een klep dicht te draaien stopt de lucht rond de radiator met circuleren, waardoor de radiator slechts weinig warmte afgeeft. De radiator zelf blijft in deze systemen echter altijd warm.